Η ΑΧΙΑ, μια πρωτοπόρος εταιρεία στην επενδυτική τραπεζική, διακρίνεται για την ακεραιότητα της καθώς και τη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για τους πελάτες της ως στρατηγικός εταίρος. Αυτή η δέσμευση και το επιχειρηματικό ήθος της ΑΧΙΑ επεκτείνονται και στη σχέση της με την κοινωνία. Στην ΑΧΙΑ, επιδιώκουμε να δημιουργούμε και να επιστρέφουμε αξία στην κοινωνία υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική συνεισφορά και τον αθλητισμό. Παρά τις φαινομενικές τους διαφορές, οι τομείς αυτοί μοιράζονται ένα κοινό σημείο αναφοράς: αναγνωρίζουν όλους όσους, είτε μέσα από την ατομική είτε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους σκοπούς, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που στηρίζει η AXIA.

img_0386-1Το Πρόγραμμα Μαθητείας της AXIA είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις συνθήκες νέων επαγγελματιών οι οποίοι επιθυμούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί μια δραστήρια Επενδυτική Τράπεζα με τελικό στόχο την εκκίνηση καριέρας στο χώρο. Το Πρόγραμμα βασίζεται σε πρότυπα εισόδου που αναγνωρίζουν τόσο την ακαδημαϊκή αριστεία όσο και την ποιότητα του χαρακτήρα και έχει ως στόχο να παρέχει σε φιλόδοξους επαγγελματίες δεξιότητες σταδιοδρομίας που θα αποδειχθούν ανεκτίμητες στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το Πρόγραμμα Μαθητείας της AXIA προσφέρει πολλαπλές θέσεις σε όλα τα γραφεία της AXIA κάτω από τρεις διαφορετικές ενότητες και συγκεκριμένα Επενδυτικής Τραπεζικής, Έρευνας Μετοχών και Έρευνας στη Ναυτιλία. Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και για να υποβάλετε αίτηση για θέση Μαθητείας,  πατήστε εδώ.

sail-2

Η δραστηριότητα της ΑΧΙΑ δεν θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητη από την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία. Γι΄αυτό το λόγο, επενδύουμε σε δράσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Αυτή η δέσμευση πηγάζει από την αίσθηση ευθύνης που βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας και των θεμελιωδών αξιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η AXIA υποστήριξε έμπρακτα τους ακόλουθους σκοπούς και οργανισμούς:

Το Hellenic Initiative, ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό με όραμα να κινητοποιήσει την ελληνική διασπορά και όσους στηρίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό ώστε να επενδύσουν στο μέλλον της χώρας μέσα από προγράμματα που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη (Μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό εδώ: https://www.thehellenicinitiative.org/).

Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), έναν εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό οργανισμό που προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες υγείας και ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς καρκίνου καθώς και προγράμματα πρόληψης (Μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό εδώ: http://pasykaf.org/en).

Τη HOPEgenesis, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, στρέφοντας την προσοχή της στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας (Μάθετε περισσότερα για τη HOPEgenesis εδώ: http://hopegenesis.org/gr/).

Την Action Finance Initiative (http://www.afi.org.gr/el/home) μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το τέλος του 2013 με εταίρους την Action Aid Hellas και την γαλλική οργάνωση μικροπιστώσεων ADIE. Αποστολή της είναι η καταπολέμηση της ανεργίας βοηθώντας άτομα και μικρές επιχειρήσεις να διατυπώσουν και να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέσα από μικροδάνεια. Το πρώτο δάνειο της AFI δόθηκε στις αρχές του 2015.

sail-4

Το Hellenic Hope (http://www.hellenic-hope.org/), έναν οργανισμό με αποστολή την στήριξη και τη φροντίδα παιδιών σε κίνδυνο μέσω της υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανισμών που λειτουργούν σε περιοχές της χώρας που στερούνται κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης. Μέσω του δικτύου του Hellenic Hope, η AXIA έχει στηρίξει τους παρακάτω οργανισμούς:

• Το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», που υποστηρίζει τόσο υλικά όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών 270 οικογένειες (Μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό εδώ: www.filoitoupediou.gr).

• Την κοινοτική δομή «Ένα Παιδί Ένας Κόσμος», που υποστηρίζει κυρίως οικογένειες μεταναστών που διαβιούν μόνιμα στη χώρα μας (Μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό εδώ: www.paidi-kosmos.gr).

• Το «Ίδρυμα Κωνσταντίνου και Ταρσής Μιμηκοπούλου», το οποίο υποστηρίζει ποικιλοτρόπως 185 οικογένειες με 514 παιδιά συνολικά, που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, όπου και βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του.

Η AXIA, ως κοινωνικός εταίρος, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά και να συμμετέχει σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν αξία και ένα καλύτερο μέλλον για όσους το έχουν ανάγκη.

axiareforestationΠάνω από 18km² καταπράσινου δάσους κάηκαν κατά τη διάρκεια της άγριας φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Σολέας στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2016. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, το Τμήμα Δασών ετοίμασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης έτσι ώστε να φέρει ζωή πίσω στο δάσος. Μέσω αυτού του σχεδίου, η AXIA ανάλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στις προσπάθειες αναδάσωσης με περισσότερους από 35 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και φίλων, βοηθώντας το Τμήμα Δασών να κάνει και πάλι πράσινο το δάσος. Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο, 12η Νοεμβρίου 2016 όταν η ομάδα της AXIA φύτεψε περισσότερα από 100 πεύκα, συκομουριές και πλάτανους θέλοντας να περάσει το έντονο μήνυμα ότι, παρόλο που απαιτούνται αρκετά χρόνια για να αποκατασταθεί ένα δάσος μετά από μια καταστροφή, μονάχα λίγη βοήθεια από όλους μας είναι ικανή να δημιουργήσει μεγάλη θετική επίδραση!

giota movement1

Χροαχίμ, η έκθεση της νέας καλλιτέχνιδας Χρυσάνθης Κουμιανάκη, είναι η πρώτη παραγωγή έργου που υποστηρίζει η AXIA ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας της μη-κερδοσκοπικής locus athens.

Η πρωτοβουλία αυτή της locus athens (www.locusathens.com) στοχεύει στο να βοηθήσει νέους Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή καινούργιων εικαστικών έργων, δυσκολίες που εντείνονται με την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Κάθε χρόνο ένας Έλληνας η Κύπριος καλλιτέχνης θα επιλέγεται, και θα υποστηρίζεται η παραγωγή ενός έργου είτε για ατομική έκθεση είτε για ομαδική, πάντα με γνώμονα την διεθνή κάλυψη.

5aΗ φετινή καλλιτέχνης επέλεξε να δημιουργήσει μια καινούργια ενότητα δουλειάς βασισμένη στην μακρόχρονη έρευνα στην φάμπρικα Μέντη. Σε διάλογο με τους εργαζόμενους στην φάμπρικα και της μηχανές τους, η Κουμιανάκη θα εκθέσει την καινούργια δουλειά της in situ στο μηχανικό τοπίο.Τα έργα που παρουσιάζει μέσα στο ζωντανό μουσείο, το οποίο εξακολουθεί να παράγει σε μικρή κλίμακα, συνδέονται ως τα σημεία της δικής της νοητικής διαδικασίας μέσα από την οποία προκύπτει μια νέα και πολλές γλώσσες μαζί.

AXIA Running Team 

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, διοργανώνεται στην Ελλάδα, στον τόπο όπου γεννήθηκε, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά, πολιτισμικά και τουριστικά γεγονότα της χώρας, ο «Μαραθώνιος Αθήνας – Ο Αυθεντικός»! Σύμφωνα με τη στρατηγική μας για την υποστήριξη του αθλητισμού, δημιουργήσαμε την AXIA Running Team, μια ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους και μέλη των οικογενειών μας, φίλους και πελάτες της ΑΧΙΑ που συνδέονται λόγω του μεγάλου μας ενθουσιασμού για να συμμετάσχουμε σε αξιόλογους σκοπούς!

img_0386-1Το 2017, η ΑΧΙΑ Running Team συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Μαραθώνιο Αθήνας για να στηρίξει τη HOPEgenesis, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που πολεμά την υπογεννητικότητα στα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδος, παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη στις μητέρες πριν και μετά τον τοκετό. Επιπλέον, μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων στα γραφεία της AXIA σε Νέα Υόρκη και Αθήνα, και συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς μιας ημέρας εσόδων από τις χρηματιστηριακές μας συναλλαγές, η AXIA κατάφερε να συγκεντρώσει $46.345,50 γι’ αυτόν το σπουδαίο σκοπό, τα οποία παραδόθηκαν στην επιτροπή της HOPEgenesis σε τελετή που έγινε στο γραφείο μας στην Αθήνα λίγες μέρες μετά τον αγώνα.

img_0386-1Το 2016, όταν η AXIA Running Team δημιουργήθηκε και συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα, παρακινήσαμε την κοινωνία να συμβάλλει σε αυτό που θέλουμε να ονομάζουμε «το μέλλον του κόσμου μας», τα παιδιά. Τότε αποφασίσαμε να βοηθήσουμε ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά κέντρα παιδικής μέριμνας στην Ελλάδα, το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας». Μαζευτήκαμε με υπερηφάνεια στην είσοδο του μεγαλοπρεπούς Ζάππειου Μεγάρου την Κυριακή του Μαραθώνιου της Αθήνας για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι σε αυτό που επιτυχώς πράττει η επιτροπή του Χατζηκυριάκειου τα τελευταία 128 χρόνια; να βοηθάει τα παιδιά!

Στον αγώνα του 2016 ήμασταν 32, στον αγώνα του 2017 ήμασταν 45 και στον αγώνα του 2018 θα είμαστε ακόμα περισσότεροι! Η AXIA Running Team θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να τρέχει για ΚΑΛΟ σκοπό!

img_0386-1AXIA Sailing Team

ο πάθος της AXIA για την ομαδικότητα και η επιμονή της για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, αντανακλώνται στις πρωτοβουλίες που χορηγεί η εταιρία στο χώρο του αθλητισμού.

Υπό τη χορηγία της AXIA, η ΑΧΙΑ Sailing Team, αποτελούμενη από τα σκάφη Alexandra X και Cassiopeia, συμμετείχε στον 4ο Spetses Classic Yacht Race που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Spetses Classic Yacht Race, συμμετείχαν παραδοσιακά καΐκια μαζί με κλασσικά σκάφη.

Spetses Classic Yacht Regatta 2015.Η χορηγία της AXIA Sailing Team είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις θεμελιώδεις αξίες της εταιρίας. Η επιμονή, το πάθος και η προσήλωση στην επίτευξη των στόχων, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την AXIA Sailing Team, ταυτίζονται άρρηκτα με τη δέσμευση της AXΙΑ να προσφέρει συνεχώς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της.

sail3Η AXIA Sailing Team συμμετείχε στο 5ο Spetses Classic Yacht Race τον Ιούνιο του 2015 με τρία πληρώματα και σκάφη (Aello, Alexandra X και Cassiopeia). Η προσθήκη σε σχέση με πέρσι ήταν το μεγαλοπρεπές Aello μήκους 125 ποδών το οποίο κατασκευάστηκε το 1921 από τον Max Oertz για τον Αντώνη Μπενάκη, ιδρυτή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας. Το σκάφος Alexandra X που κατασκευάστηκε στο νησί της Σύρου, τιμήθηκε με το Βραβείο Spirit of Chivalry Chivas Honour, ενώ στο Cassiopeia απονεμήθηκε η 3η θέση στην κατηγορία κλασικά σκάφη.

 

Acropolis Rally

Το 2013, η AXIA εξέφρασε την έμπρακτη υποστήριξη της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό χορηγώντας με υπερηφάνεια τη δυναμική ομάδα των πρωταθλητών Athanassoulas Rally Team στο Ράλλυ Ακρόπολης.

rally-2 rally-1